Jaka podłoga do kuchni?

Jaka podłoga do kuchni?

Kuchnia to miejsce, które szczególnie jest narażone na różnego rodzaju uszkodzenia poprzez chociażby rozlanie jakiejś cieczy. Farby używane w kuchni powinny być więc odporne na mycie i wycieranie, podłoga zaś powinna być łatwa do zmywania. Jaką więc podłogę wybrać? Bardzo dobrym rozwiązaniem zawsze jest podłoga drewniana. Oryginalna, prawdziwa, z porządnego drewna. Nie będzie namakać, nie będzie się wypaczać pod wpływem wilgoci. Jeśli nie chcemy z jakiś względów kłaść na podłodze w kuchni drewna, połóżmy na niej kafelki. One są również odporne na wodę, na namakanie, nie ma właściwie możliwości tego, aby zostały zniszczone przez częste wycieranie czy czyszczenie. Najtańszą wersji odpornej na zamoknięcia podłogi w kuchni jest położenie na niej zwykłego gumoleum. Ono było z powodzeniem stosowane jeszcze kilkanaście lat temu. Wygląda jak płytki, można zawsze wymienić je na nowe, czystsze. Najmniej odporne na takie warunki, jakie panują w kuchni, z całą pewnością są panele podłogowe. Bardzo łatwo można je zniszczyć, a tego przecież każdy chciałby uniknąć.

Moje tagi: , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *